Zurnachat.Com forum, zurna, chat, sohbet, arkadaş, sesli, canlı, bedava, site  

Geri Dön   Zurnachat.Com forum, zurna, chat, sohbet, arkadaş, sesli, canlı, bedava, site > Kültür ve Sanat > Kitap

Submit Thread >  Add to Tagza.com: Social Bookmarking site Submit to AddThisTo Submit to Digg Submit to Reddit Submit to Furl Submit to Del.icio.us Submit to Google Submit to Yahoo! This Submit to Technorati Submit to StumbleUpon Submit to Spurl Submit to Netscape  < Submit Thread

LinkBack Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 12-25-2009, 09:25 PM   #1 (permalink)
Super Moderator

clear - ait Avatar

Tanımlı Piraye {Canan Tan }, Kitap Özeti, Özetleri - Piraye Özeti

Kızıl saçlıymış Piraye.

Kendimi keşke ben de kızıl saçlı olsaydım diye hayıflanırken yakaladım kaç kez...

Okudukça dizelerin arasına dalıp kendimden geçtikçe tehlikeli bir biçimde özdeşleşiyordum Piraye'yle.

Tiyatro sahnemde bundan sonraki rolüm belliydi artık. Nâzım Hikmet'in Piraye'si rolünü oynamak...

Peki bana eşlik edecek oyuncu kim olacaktı?

Bunu düşünmek hile anlamsızdı; karşımda Nâzım vardı ya...

ŞİİR YÜZLÜ PİRAYE... kendi yazdığı senaryolarda yaşıyor.

...Kim olursa olsun; evleneceğim insan benim varlığımı yok sayarak bir başkasıyla beraberlik yaşayacak ve ben buna seyirci kalacağım ha...

Yazgıymış!

İnanmıyorum yazgıya falan... Onu yaratan da şekillendiren de bizleriz.

Benim yazgım kendi çizeceğim yoldur!

O yolda beraber yürümeyi kabullendiğim insanı da kimseyle paylaşamam ben...

YAZGIYA BİLE KAFA TUTACAK KADAR YÜREKLİ... Özgürlüğe âşık!

Ancak başkaları tarafından yerinden oynatılan kilometre taşlarının gene başkalarınca gelişigüzel dizilmesiyle önüne serilen yolda yürümeye mecbur bırakılınca... İşler değişiyor.

...Hiç hayıflanma o şiirsellikten uzak düştün diye. Gözlerini aç ve o günlerde göremediğin gerçeği gör artık...

Nâzım da o sevda yüklü dizelerini eliyle bir kenara itip daha sıcak bulduğu kollara koşmamış mıydı?

Haşindin yaptığı onunkinden çok mu farklı?

..Kendince tanrılaştırdığın tapınmaktan gurur duyduğun putların gerçekte basit birer taş parçası olduğunu ne zaman kavrayacaksın?

Ama gönlün gerilerde bir noktaya takılı kaldıysa eğer sevinebileceğin bir gerçeklik duruyor orada.

İşte şimdi Nâzım'ın kızıl saçlı Piraye'siyle tam olarak özdeşleştin.

Kutlu olsun.

Fırtına gibi bir yaşam öyküsünün başoyuncusu oluveriyor PİR

clear isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
zurna, chat, sohbet, hemen, bağlan,

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri
Modları Göster