![]() |
|
|
#1 (permalink) |
|
Uzman
|
Arkadaşlar bu gün farklı bir konu açmak istiyorum acaba Türkiyedeki sosyal Güvenlik hakkında neler biliyoruz.Değişen Sosyal Güvenlik Yasası Bizlere neler kazandırdı neler kaybettirdi acaba ülkemizde emekli ola bilme şansımız kaldımı sosyal güvenlik kurumları birleşti peki şimdi ne olacak bu konuda neleri biliyoruz
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Gr@f!k£®
|
Maddelere bakarsak, belli bir süre çalışıp sonradan işsiz kalan birisi için hiçbir özelliği yok sosyal bir güvenliği yardımı yok, artı yetim maaşı yani baba çalışmış yıllarca sigorta ödemiş genç yaşta vefat etmiş ve çocuğuna maaş bağlanmış. Bu o yetim çocuğun hakkı zaten baba zamanında gerekli ödemeyi yapmış sigortaya bu reformla sanırım bu yetim maaşıda son bulmuş oluyor vb vb.Sadece çalışanlara batı taklidi birkaç + sı var o kadar.
Nasıl bir Sosyal Güvenlik Reformu'ysa bu yeni bir Devlet Güvenlik Reformu olmuş bence ![]() Yeni reform kanunları için; http://www.calisma.gov.tr/birimler/sgk_web/index.html
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Bazı şeylerde dogruya dogru ilerleyis var. Turkiye emekliler cenneti bir ulke idi. 45 yasinda emekli olup 40 sene emekli maaşi alanlarin bulundugu bir ulke idi. Devlet bir cok yukun altindan kurtarildigi gibi, sosyal guvenlik batakligindan da kurtariliyor gibi gozukuyor. Tam olarak 2007de uygulanmaya baslanacak bundan sonra aciklarini, hatalarini, artilarini, eksilerini gormek mumkun olacaktir.
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Gr@f!k£®
|
Alıntı:
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Guest
|
Hükümet yeşil kartın üzerine gitmiyor.2 biçeri,2 traktörü.400 dönün tarlası olan adamın bütün ailesinin yeşil kartı var.Ama oy kaygısı ile bu olayların üzerine gidilmiyor.Evi var.,arabası var,işyeri var yeşil kartı var.Bu soyguna dur denmezse prim ödeyenler yarın tedavi bile olamayacak.bu çok büyük bir soygun ve haksızlık.Türkiye'mizde bunlar varken nasıl bir sosyal hak olabilirki
Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var kim verecek o zaman... ![]() Firtina sana çok teşekkür ederim emegine saglık... Tam yerinde bir konu Konu ^^snow^^ tarafından (10-30-2006 Saat 09:52 PM ) de değiştirilmiştir. |
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Uzman
|
Alıntı:
Dünyanın hiç bir ülkesinde sosyal güvenlikten kar beklenemez adı üzerinde olduğu gibi sosyal güvenlik devlet olmanın şartı devlet her vatandaşının sosyal güvenliğini sağlamakla yükümlüdür.Sizce yaş haddini artırmakla Sosyal güvenlik açığı kapanırmı Sosyal güvenlikte en büyük açık emekli aylıkları değildir arkadaşlar en büyük açık yine büyük bir çoğunluğu devlete bağlı olan hastaneler tarafından şişirilen sağlık giderleri dir.Benim bu konuyu açmamdaki ana temas 2007 yılında 3 Sosyal Güvenlik Kurumu Birleşme Calışmaları başlıycak peki acaba bizler yeni birleşmedeki rolumuz ne nasıl bilgimiz olcak Biliyorsunuz ülkemizde şahsa bilgi vermek yoktur kanun resmi gazetede yayınlandığı an Tüm halk bilgilendirilmiş demektir,acaba kaç kişi resmi gazeteden bakıpta bu kanunu yorumluya bilir çünkü orda yanlız ana maddeler vardır asıl temalar kurum tarafından çıkacak ve uygulanacak olan genelgelerdir.
|
|